Gå til hovedindhold
Konverteringer

Middelfart Fjernvarme har nået 1.000 fjernvarmetilmeldinger på rekordtid

På under fem måneder har Middelfart Fjernvarme fået 1.000 tilmeldinger til deres fjernvarmeprojekt i Strib, Røjle og Vejlby – konverteringsprojektet er dermed klar til at blive sat i gang.

23. sep. 2021
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Anders Balle Jørgensen, abj@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Bestyrelsen i Middelfart Fjernvarme kunne forleden konstatere, at man er langt foran målsætningen i forhold til det store konverteringsprojekt i Strib, Røjle og Vejlby. Oprindelig havde man sat som mål, at der skulle 1.000 tilmeldinger til frem mod maj 2023, men det mål har man allerede nået.

    - Med over 1000 private tilmeldinger hænger økonomien sammen, og flere års intenst arbejde med projektet har båret frugt. Lige nu skylder vi de mange tilmeldte en stor tak for opbakningen, og vi glæder os til at byde dem velkommen i fjernvarmefællesskabet, siger bestyrelsesformand Anders Nørregaard i en pressemeddelelse fra Middelfart Fjernvarme.

    Projektet er modtaget godt
    Konverteringsprojektet har haft en del modgang. Corona-krisen har resulteret i prisstigninger på bygge- og anlægsmaterialer, men økonomien kommer til at hænge sammen med den hidtidige tilslutning, der har været. Endnu tidligere var der røre om projektet, da det skulle godkendes i kommunalbestyrelsen.

    De lokale har dog valgt at tage godt imod projektet og tilbuddet fra Middelfart Fjernvarme om at skifte til fjernvarme uden at skulle lægge kontanter på bordet her og nu.  

    - Der har været stor søgning til det her grønne omstillingsbidrag og den her varmemesterordning, som vi har lanceret, siger direktør Jesper Skov til JydskeVestkysten.

    Han fortæller, at man arbejder med forskellige prismodeller for de kommende fjernvarmekunder.

    Første spadestik til april
    Middelfart Fjernvarme har allerede en kommunegaranti til projektet på plads, og det næste skridt bliver, at projektet skal sendes i EU-udbud.  Det er nu forventningen, at det første spadestik kan tages allerede i april 2022. Det skulle også betyde, at de første kunder kan have fjernvarme i deres radiatorer næste efterår.  

    - Hvis man tilmelder sig inden 1. oktober 2021, så opnår man en fordel med, at vi tager ansvaret for gas- og oliefyr hos den enkelte kunde. Så vi kan kun opfordre til, at man når at få tilmeldt sig i løbet af den næste halvanden uges tid, siger Jesper Skov. 

    Godt økonomisk tilbud
    Chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Nicolai Kipp, glæder sig på vegne af Middelfart Fjernvarme over, at deres projekt er landet så godt og ikke mindst så hurtigt. Det handler, mener han, blandt andet om, at fjernvarmeselskabet har skruet et økonomisk set godt tilbud sammen til de kommende kunder.

    - Middelfart Fjernvarme har med deres Varmemesterordning gjort det nemt og bekvemt at blive fjernvarmekunde, slår han fast og fortsætter:

    - Projektet i Middelfart viser med al tydelighed at der er stor interesse for at skifte væk fra fossile brændsler. Bevidstheden omkring CO2-problematikken er stor, og samtidig tilbyder fjernvarmen en højere komfort og sikkerhed end de individuelle opvarmningsteknologier.

    Fjernvarme går fri af stigende priser
    Nicolai Kipp peger samtidig på, at priserne for gas og el er steget markant over det seneste år. Det kommer til at presse de boligejere, der netop bruger gas eller individuelle varmepumper på pengepungen, og her er særligt fjernvarmen i Middelfart et godt alternativ også på det parameter.

    - Fjernvarmen i Middelfart er baseret på overskudsvarme, affald og bæredygtig biomasse, og det giver kunderne en sikkerhed mod de voldsomme prisstigninger, som vi i løbet af 2021 har set ramme de boligejere, der opvarmer med gas eller varmepumper. Både elprisen og gasprisen er mere end dobbelt så høje i dag end ved årsskiftet, og markederne forventer ikke et fald de kommende år, fortæller Nicolai Kipp.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...