Gå til hovedindhold
Cybersikkerhed & Beredskab
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Der er ingen grund til panik over NIS2

Der er forsinkelse med lovarbejdet for beredskab i fjernvarmesektoren, og derfor er der lige nu ingen grund til at haste med at kunne overholde NIS2, lyder meldingen fra Dansk Fjernvarme.

14. nov. 2023

Indhold

  EU direktivet om beskyttelse af IT infrastruktur – også kaldet NIS2 – er på vej til at blive implementeret i dansk lovgivning. Men det er ikke sket endnu, og det kommer hellere ikke til at ske foreløbigt, fordi de danske myndigheder er forsinket med hele lovarbejdet.

  - Der er derfor ingen grund til panik. Og der er slet ingen grund til at betale eksterne konsulenter store summer for at blive NIS2 compliant på nuværende tidspunkt, siger udviklings- og projektchef i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke.

  Dansk Fjernvarme har inviteret til en række Informationsmøder – hvor også Energistyrelsen deltager – for at give oplysninger om den forsinkede tidsplan for implementering af både NIS2 direktivet fra EU og ny dansk beredskabslovgivning.

  - På informationsmøderne vil der blive orienteret grundigt om, hvilke selskaber der overhovedet er omfattet af NIS2 reglerne, samt om, hvilke kurser og lignende der bliver tilbudt fra Dansk Fjernvarme, forklarer Kim Behnke.

  Han fortæller, at Dansk Fjernvarme vil forhandle attraktive fordelsaftaler med de dygtigste firmaer inden for NIS2 arbejdet. Det bliver til fordel for alle medlemmer, og der er sikkerhed for, at der bliver leveret de rigtige ydelser.

  Derfor opfordres alle fjernvarmeselskaber til ikke at gå i panik omkring NIS2 og tilkøbe dyre konsulenter, som bare gerne vil sælge timer uden hensyn til jer.

  - Myndighederne er som nævnt meget forsinket. Lovgivningen er ikke på plads, bekendtgørelser er ikke på plads, og vejledninger ikke skrevet endnu. Derfor er det klogt at vente og ikke blive revet med af dyre konsulenter, lyder opfordringen fra Kim Behnke.

  - Vi kommer til at hjælpe hinanden i Dansk Fjernvarme for at finde frem til de rigtige løsninger og til en rimelig pris. Fra Dansk Fjernvarme anbefaler vi derfor, at I takker nej til de farvestrålende tilbud fra konsulenter om, at I skal være NIS2 klar.

  Andre klikkede på...