Gå til hovedindhold
Webinar
Cybersikkerhed & Beredskab
Administration & Økonomi
Kun for medlemmer

Webinar om ny beredskabslovgivning og NIS2

Hør om den nye beredskabslov for fjernvarmesektoren, der træder i kraft i 2024. Kommer til at gælde beredskabsarbejde for alle selskaber og EU-regler om NIS2 og CER for nogle selskaber.

Fjernvarme- og fjernkølingssektoren får i 2024 sin egen beredskabslovgivning. Det kommer til at omfatte alle selskaber med klassisk beredskabsarbejde og rapportering. For selskaber med over 50 ansatte og/eller en årlig koncernomsætning på over 10 million € vil også gælde NIS2- og CER-regler. Bemærk, at ved selskaber med fælles organisation med f.eks. vandforsyning eller et serviceselskab, så er det den samlede omsætning, der tæller.

Lovforslaget fremsættes i februar 2024. Loven træder i kraft 1. juli 2024 og en masse bekendtgørelser vil få virkning fra 17. oktober 2024. Og fra 2025 skal selskaberne være klar med beredskabsplaner for egen bestyrelse og til myndighederne.

Det bliver for mange fjernvarmeselskaber et supplement til det arbejde, der allerede foregår. Nu skal det bare dokumenteres. For selskaber med elproduktion over 25 MW kapacitet, så har de allerede været omfattet af regler for beredskab i elsektoren.

Dansk Fjernvarme vil hjælpe medlemmerne gennem dette nye bl.a. med kurser og vejledninger. Og for selskaber, der har brug for hjælp til DFH komme med et tilbud om beredskabsadministration.

På webinaret kan du bl.a. høre:

  • Hvordan fjernvarmesektoren kan beskytte vores vitale energiinfrastruktur bedre
  • Hvilke krav, der kommer til at gælde inden for risikovurdering og rapportering
  • Hvordan Energistyrelsen vil administrere de nye regler
  • Hvad der vil gælde af NIS2- og CER-krav
  • Hvordan Dansk Fjernvarme og DFH vil hjælpe medlemmerne
  • Komplet kursusoversigt, så de rigtige medarbejdere kan blive uddannet til beredskabsplanlægning, -arbejde og -rapportering

Er webinaret noget for dig?

Webinaret henvender sig til dig der enten er driftsleder eller bestyrelsesmedlem i fjernvarmeselskaber, og som har behov for at få et godt overblik over de nye regler. Hvad kan I i forvejen, og hvad er nyt?

Nogle fjernvarmeselskaber kan selv løse de nye opgaver, mange vil få behov for hjælp fra eksterne leverandører og en del vil få behov for hjælp fra DFH til at arbejde med beredskabsadministration.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Ved tilmeldingen angiver du, om du ønsker at deltage i webinaret, eller om du blot ønsker at få sendt optagelsen af webinaret efterfølgende.

Alle deltagere vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest tre hverdage før webinaret.

Du deltager i webinaret via din computer eller tablet/smartphone. Som udgangspunkt skal du ikke bruge webcam, men det er en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi. Du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Praktisk information og betingelser

Vil du vide mere om persondata, afbudsvilkår og andre betingelser, så læs videre her:

Praktisk information og betingelser

Samme sted finder du kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer, eller hvis du har brug for hjælp til tilmelding eller afbud.