Gå til hovedindhold
Administration & Økonomi
Rammevilkår & Regulering
Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme tilbyder webinar om garantiprovision

Dansk Fjernvarme har netop offentliggjort sit forslag til en ny vejledning for garantiprovisioner. Det hele bliver bredt ud for medlemmer på et webinar den 9. oktober.

01. okt. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Der er mange forskellige opfattelser af, hvordan reglerne om garantiprovisioner skal forstås, og kommunerne fastsætter provisionerne på vidt forskellige måder og med store forskelle. Det bør der laves om på, mener Dansk Fjernvarme.

    Derfor har fjernvarmeselskabernes brancheforening netop offentliggjort sit forslag til en ny vejledning om garantiprovisioner.

    Den nye vejledning lægger bl.a. til grund, at Energistyrelsen kort før jul slog fast, at når en kommune stiller garanti for lån til et fjernvarmeprojekt, så må provisionen efter reglerne i varmeforsyningsloven kun dække kommunens risiko uden fortjeneste, da der ikke er hjemmel til, at en kommune må tjene på garantistillelsen.

    Webinar om garantiprovisioner 9. oktober

    Dansk Fjernvarme har nu offentliggjort vores bud på, hvordan garantiprovisionsreglerne skal forstås og anvendes. Deltag i webinaret for at få en gennemgang af vores anbefalinger og bliv klogere på emnet.

    Webinaret finder sted den 9. oktober fra kl. 10 til 11.30.

    Læs mere om webinaret og tilmelding - klik her.

    Det blev dermed klart, at der er forskel på, hvor høj provisionen skal være, alt efter om den sættes efter EU’s statsstøtte regler, hvor den skal dække både risiko og en markedsmæssig fortjeneste, eller efter reglerne i varmeforsyningsloven, hvor den kun skal dække risikoen.

    Fremover må første skridt for kommunen derfor blive at tage stilling til, hvilket regelsæt provisionen skal fastsættes efter.

    - Vi ser masser af eksempler på, at der indtil nu ikke er blevet taget stilling til det. Det synes vi, at der skal laves om på, så alle kommer til at bruge reglerne på samme måde, fortæller chefkonsulent Michael Fibiger fra Dansk Fjernvarme.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...