Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Digitalisering
Distribution & Lagring

Flere temadage er på vej i maj og juni

Dansk Fjernvarme har en række spændende temadage i støbeskeen til såvel maj som juni. Det kommer bl.a. til at handle om energilagring og grøn skattereform.

16. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Kursussæsonen er slet ikke ovre endnu for medlemmerne af Dansk Fjernvarme, der bl.a. har en række spændende temadage på vej i såvel maj som juni. Det bliver temadage om meget forskellige emner – bl.a. elektrificering og elkedlers rolle i fremtidens el- og varmeforsyning samt kunstig intelligens i fjernvarmen.

  Den første af temadagene om energilagre, der i fremtiden skal betragtes som et strategisk værktøj, der fungerer i sammenspil mellem varme- og elmarkedet. Temadagen bliver afviklet den 23. maj i Fjernvarmens Hus, og deltagerne får bl.a. svar på, hvordan energilagre kan give værdi, og hvordan de fungerer.

  Den 28. maj – ligeledes i Fjernvarmens Hus i Kolding – er overskriften på temadagen ”Elektrificering og elkedlers rolle i fremtidens el- og varmeforsyning”.

  Elektrificering af fjernvarmen stiller nye krav og åbner nye muligheder for fjernvarmeproduktion, og derfor sætter Dansk Fjernvarme fokus på, hvordan fjernvarmen og særligt elkedler spiller sammen med elsystemet og elmarkedet.

  To dage senere – den 30. maj – er der temadag om den grønne skattereform i Fjernvarmens Hus i Kolding.

  Den politiske aftale om grøn skattereform skal nu implementeres i ny lovgivning. Det indebærer en omfattende omlægning af afgiftssystemet, som også ændrer ved en række af de afgifter, som fjernvarmen pålægges – både CO2- og energiafgifter. Herudover implementeres en helt ny afgift, den såkaldte emissionsafgift.

  Endelig er der den 13. juni gjort klar til en temadag om kunstig intelligens i fjernvarmen, der har fokus på den spændende og nye teknologi fyldt med muligheder, der tilbyder et fantastisk dataoverblik og udnyttelse, i en grad som vi ikke har set før.

  På temadagen kan du blive klogere på både teknik og muligheder. Der er spændende indlæg fra både forskere og kollegaer, herunder bl.a. konkrete indlæg fra selskaber, som også er nysgerrige på brugen af kunstig intelligens.

  Andre klikkede på...