Gå til hovedindhold
Varmepumper & Elkedler
Medlemmer
Dansk Fjernvarme

Kom med på todages træf om kollektive varmepumper

Dansk Fjernvarme tilbyder i slutningen af januar et træf over to dage med erfaringsudveksling og netværk omkring store kollektive varmepumper.

15. november 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Nu kan du få både inspiration og tips fra kollegaer i fjernvarmebranchen om de aktuelle udfordringer med kollektive varmepumper. Det sker på et træf, der bliver afviklet over to dage – den 27. og 28. januar 2025 – i Fjernvarmens Hus i Kolding.

    - Vi har fået gode tilbagemeldinger fra deltagerne på disse træf, der strækker sig over to dage, fordi det netop giver et godt grundlag for at komme i dybden med forskellige problematikker ved driften og ideer til løsninger, fortæller Jens Christian Nielsen, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, der også nævner, at netværket bliver styrket, når man er samlet mere end én dag.

    - I forbindelse med de faglige indlæg bliver der plads til spørgsmål og drøftelser om emnerne, men der er også tid til en fri og inspirerende drøftelse med andre varmeselskaber i forbindelse med middagen om aftenen. Derudover får du udvidet dit netværk som du senere kan trække på når du står overfor en udfordring med driften af en varmepumpe, siger han videre.

    Om selve træffet gælder det, at det byder på en blanding af oplæg om varmepumpernes rolle og funktion i energisystemerne samt erfaringsudveksling med andre fjernvarmeselskaber. Derfor bliver der for deltagerne rig mulighed for at drøfte problemstillinger og løsningsmuligheder i løbet af dagene.

    - Træffet er både for dem, der allerede har varmepumper og dem, der er på vej med varmepumper, pointerer Jens Christian Nielsen og nævner, at træffet tager udgangspunkt i en række faglige indlæg, der bl.a. kommer i dybden med varmepumpeteknik og de udfordringer, der kan være i driften af varmepumpen.

    På træffet bliver der også oplæg om, hvordan planlægning af drift og varmeproduktion kan optimeres, og hvordan varmeproduktionen skal ses som et sammenspil med elsystemet, så driften optimeres og varmeprisen kan reduceres.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...