Gå til hovedindhold
Ledelse & Bestyrelse
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Medlemmer bør afsøge kandidater med større diversitet

Der skal både aldersmæssigt og kønsmæssigt være større diversitet på bestyrelsesniveauet for at sikre de nødvendige kompetencer blandt medlemmerne af Dansk Fjernvarme. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Fjernvarmes nuværende bestyrelse.

29. feb. 2024
 • Læs op

Indhold

  Bestyrelsen i Dansk Fjernvarme har taget initiativ til at arbejde med en større diversitet – ikke mindst på bestyrelsesniveauet. I dag er bestyrelsen i Dansk Fjernvarme sammensat af medlemmer, der på højde, drøjde og ikke mindst køn har en meget sammenlignelig profil.

  Derfor opfordrer bestyrelsen – med formand Jesper Frost Rasmussen som afsender – nu sine medlemmer til aktivt at tænke over, hvem der stiller op i deres respektive valggrupper, og hvem de stemmer på til den forestående generalforsamling i Dansk Fjernvarme til april. Her er der valg i fem ud af seks valggrupper og derfor har medlemmer i valggruppe I, II, III, IV og VI fornyeligt modtaget et brev i indbakken.  

  ”Vi tror på, at det mest frugtbare arbejde i bestyrelsen kommer, hvis vi ikke alle arbejder på samme måde, agerer ens og har den samme baggrund. Derfor opfordrer vi til, at der i medlemskredsen afsøges kandidater til bestyrelsen, der afspejler såvel en aldersmæssig som kønsmæssig diversitet, ” står der således i et brev, der afsendt til de medlemmer, der er placeret i de valggrupper, hvor der er valg til bestyrelsen i Dansk Fjernvarme.

  Baggrunden for opfordringen til medlemmerne skal findes i, at bestyrelsen i Dansk Fjernvarme kort før årsskiftet har valgt at prioritere en aktiv indsats i forhold til større diversitet både på bestyrelses- og medarbejderniveau.

  Det er således opfattelsen i Dansk Fjernvarmes bestyrelse, at det er vigtigt at have de rigtige kompetencer til at imødekomme de udfordringer, vi står overfor, og at de kompetencer bedst sikres, ved, at vi får en alders- og kønsmæssig øget diversitet i vores bestyrelse.

  ”Det kan lade sig gøre, såfremt man har ambitionerne, og er villige til at skabe en forandring. Det har vi, og håber at medlemmerne er med os - både ved den kommende generalforsamling og i dagligdagen, ” skriver formand Jesper Frost Rasmussen, der er afsender på opfordringen sammen med bestyrelsesmedlem Mads Søndergaard Thomsen, der er leder af arbejdsgruppen for diversitet under bestyrelsen i Dansk Fjernvarme.

   Videre hedder det i henvendelsen til medlemmerne:

  ”Med bestyrelsen i ryggen håber vi, at I vil tænke over, hvem der kan bidrage positivt til arbejdet i Dansk Fjernvarmes bestyrelse, indtænke diversitet og gøre forberedelserne til at få indstillet relevante kandidater allerede nu.”

  Andre klikkede på...