Gå til hovedindhold
Rammevilkår & Regulering
Varmekilder
Sektorintegration

Politisk vilje til at kassere prisloft vokser

I sidste uge meldte regeringspartiet Venstre ud, at man vil af med prisloftet på overskudsvarme. Flere partier følger trop.

16. jan. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
portræt af Signe Munk, energiordfører SF

Signe Munk - klimaordfører for SF - ser helst, at prisloftet bliver fjernet hurtigst muligt.

  • Læs op

Indhold

    Prisloftet på overskudsvarme har mødt massiv kritik fra fjernvarmesektoren, og nu ser det ud til, at der også på den politiske front kommer mere og mere modstand mod prisloftet. Det fortæller flere medier efter interview med forskellige ordførere.

    Senest fortæller TV 2 Øst, at klima-, energi- og forsyningsordfører for SF, Signe Munk, kræver politisk handling.

    - Jeg synes, det er på tide, at vi sørger for at få det prisloft revet ned, lyder meldingen fra SF’eren ifølge TV 2 Øst.

    - Der er rigtig meget klimapolitik, som kan være svært at gennemføre, men det er altså ret nemt at tage et prisloft væk og på den måde få grøn overskudsvarme over i vores varmeforsyning, fortsætter hun til TV 2 Øst.

    I samme ombæring er Moderaternes ordfører på området også klar til at indgå i forhandlinger om prisloftet:

    - Jeg er meget åben for at se på, om det er det rigtige niveau, og om der sker nogle ting i ordningen, der gør, at det ikke er hensigtsmæssigt, det vil jeg rigtig gerne være med til at kigge på, siger Henrik Frandsen fra Moderaterne ifølge TV 2 Øst.

    Venstre: Prisloftet skal væk

    Den første ulmen rent politisk kom i sidste uge, hvor klimaordfører for regeringspartiet Venstre, Linnea Søgaard-Lidell, gav udtryk for, at man i Venstre ser det som sund fornuft helt at fjerne prisloftet.

    - Det er sund fornuft at udnytte den varme, der allerede er genereret, lød det dengang fra Linea Søgaard-Lidell til Ritzau.

    - Vi er nødt til at tænke mere i, hvordan vi bruger vores ressourcer og øger energieffektiviteten, hvilket ikke har haft det største fokus i dansk politik, sagde hun videre og understregede, at der alene var tale om en holdning hos Venstre og ikke nødvendigvis fra regeringen som helhed.

    S bakker op om politisk kritik

    I samme ombæring gav klimaordfører Lea Wermelin fra regeringskollegaen Socialdemokratiet dog lidt medvind til forslaget fra Venstre:

    - Vi står det samme sted i forhold til, at det er åbenlyst, at der er et problem, siger hun og nævner overfor Ritzau, at en løsning kan være at fjerne prisloftet, men at der er også andre muligheder i spil, som skal undersøges, siger Lea Wermelin.

    - I regeringen er vi i gang med at kigge på, hvad der er den bedste mulighed for at løse problemet, siger Lea Wermelin.

    Andre klikkede på...