Gå til hovedindhold
Energipriser

Den lave fjernvarmepris fastholdes i Odense

De mere end 200.000 fjernvarmekunder i Odense og omegn kan i 2022 se frem til samme lave varmepris som i år. Prisen hos Fjernvarme Fyn forbliver nemlig lav trods større investeringer i en udvidelse af forsyningsområdet, samt nye produktionsanlæg, som helt skal udfase brugen af kul til næste år.

10. dec. 2021
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk

Indhold

    På trods af energipriser på himmelflugt vil man som forbruger hos Fjernvarme Fyn fortsat betale den nuværende lave varmepris i 2022. Det er netop blevet godkendt på et byrådsmøde i Odense efter indstilling fra Fjernvarme Fyns bestyrelse.

    Bag den uændrede pris ligger en nedsættelse af enhedstaksten for transportbidrag. Det kompenserer for, at der har været et lidt større flow af fjernvarmevand hos forbrugerne, fordi fremløbstemperaturen er blevet sænket.

    Samtidig bidrager Fjernvarme Fyns igangværende omstilling til en bred pallette af forskelligartede produktionsanlæg, der kan holde prisen stabil. Det giver nemlig gode optimeringsmuligheder og dermed en stor robusthed overfor svingende energipriser.

    Fremtidssikring i form af grøn fjernvarme har været et fokuspunkt for Fjernvarme Fyn, og 2022 kommer ud over den stabile varmepris da også til at byde på en markant udfasning af et fossilt brændstof, fortæller Kundecenterchef Jesper Schmidt Kruse:

    - Vi er allerede kommet langt med vores grønne omstilling. Og i løbet af 2022 er det helt slut med kul. I stedet træder en række klimavenlige og fremtidssikrede teknologier. Derfor påvirker de voldsomme stigninger på fossile brændsler ikke vores varmepris, siger han.

    Fjernvarmeprisen i Odense vil dermed fortsat lyde på 10.739 kr. årligt for et standard parcelhus på 130 m2.

    Massive investeringer i 2022 påvirker ikke varmeprisen

    Det er værd at bide mærke i, at Fjernvarme Fyn kan fastholde en lav varmepris i et år, hvor der er planlagt massive investeringer på cirka en trekvart milliarder kroner.

    Der investeres nemlig i den forestående udfasning af kul, idet der skal opføres en række nye grønne produktionsanlæg, som udnytter overskudsvarme, bæredygtig biomasse samt el via elkedler og varmepumper.

    Det gælder blandt andet et spændende projekt i industriområdet Tietgenbyen, hvor overskudsvarme fra Facebooks store datacenter skal udnyttes til at producere grøn fjernvarme.

    Desuden investeres der cirka 58 millioner kroner i at udvide forsyningsområdet til blandt andet Årslev, hvor forbrugernes gas- og oliefyr udskiftes til fordel for miljøvenlig og i dag langt billigere fjernvarme.

    Ifølge Fjernvarme Fyn bidrager man med de kommende investeringer væsentligt til at bringe den grønne omstilling af fjernvarmen i mål - og dermed også til den bæredygtige udvikling i Odense og omegn.

     

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...