Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Elmarked & Eltariffer

Dansk Fjernvarme styrker sine kompetencer på elområdet

Det stadigt stærkere behov for elektrificering af fjernvarmesektoren er årsag til ansættelsen af ny konsulent på el-området fra den 1. august i år.

13. jun. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Søren Lorenz Søndergaard tiltræder i Dansk Fjernvarme fra den 1. august, hvor han får arbejdsplads på Dansk Fjernvarmes kontor i København som en del af Energisystem & Produktion.

  • Læs op

Indhold

    Fjernvarmeselskaberne har et stærkt ønske om at bidrage aktivt til den grønne omstilling af det danske samfund, og det viser sig bl.a. gennem en stigende elektrificering af hele fjernvarmesektoren. Det arbejde bliver nu styrket hos brancheorganisationen for landets 350 fjernvarmeselskaber, Dansk Fjernvarme, der ansætter en ny konsulent på elområdet fra den 1. august. 

    Der er tale om den 35-årige Søren Lorenz Søndergaard, der forlader Forsyningstilsynet, hvor han siden 2022 har været chefkonsulent og teamleder for ”Efterforskning af markedsmanipulation og insiderhandel på energimarkederne”.  

    - Netop reguleringen af det fremtidige elmarked er uhyre vigtig for vores medlemmer, og der er behov for et øget fokus på at varetage interesser og følge udviklingen inden for både elmarkeder, systemydelser og elforsyningssikkerhed. Helt konkret ser vi i dag et gab mellem de politiske målsætninger om høj forsyningssikkerhed og de økonomiske rammer for de anlæg, der skal producere el i situationer, hvor elsystemet er udfordret. Det skal Dansk Fjernvarme have fokus på nu og i de kommende år, og det arbejde styrker vi med ansættelsen af Søren Lorenz Søndergaard, siger Thorbjørn Nejsum. 

     - Fjernvarmeselskaberne i Danmark er godt på vej med elektrificeringen af varmeproduktionen til sine knap to millioner fjernvarmebrugere og samtidig styrke samspillet mellem vores medlemmer og et elsystem, der i højere grad baserer sig på fluktuerende energi. Men der er fortsat et stort arbejde med at sikre de rette rammer og vilkår for vores medlemmer, og det arbejde bliver markant styrket med ansættelsen af Søren Lorenz Søndergaard, siger Thorbjørn Nejsum, afdelingsleder for Energisystem & Produktion i Dansk Fjernvarme. 

    Grøn fjernvarme via vedvarende energi

    Elektrificeringen – der ikke mindst skal tilvejebringes gennem udbygning af og satsning på vedvarende energi – vil yderligere styrke den grønne profil hos de danske fjernvarmeselskaber og affaldsenergianlæg, der allerede i dag har en andel af grøn varme på knap 80 procent. Målet er, at fjernvarmeproduktionen i 2030 skal være 100 procent grøn for at få CO2-udledningen helt ned på 0, og at sektoren i fremtiden skal bidrage med såkaldt negative emissioner. 

    Søren Lorenz Søndergaard er cand. oecon fra Aarhus Universitet og har siden 2015 været ansat i Energitilsynet hhv. Forsyningstilsynet – sidstnævnte siden 2019. I Forsyningstilsynet har han bl.a. arbejdet med regulering af udviklingen af det fælleseuropæiske marked for elektricitet i samarbejde med kolleger i resten af Europa. 

    - Netop reguleringen af det fremtidige elmarked er uhyre vigtig for vores medlemmer, fordi vi i dag ser et gab mellem de politiske målsætninger om høj forsyningssikkerhed og de økonomiske rammer for de anlæg, der skal producere el i situationer, hvor elsystemet er udfordret. Det skal Dansk Fjernvarme have fokus på nu og i de kommende år, og det arbejde styrker vi med ansættelsen af Søren Lorenz Søndergaard, siger Thorbjørn Nejsum.  

    Søren Lorenz Søndergaard får arbejdsplads på Dansk Fjernvarmes kontor i København, hvor han bliver en del af Energisystem & Produktion.  

    Andre klikkede på...