Gå til hovedindhold
Kundeforhold
Jura
Medlemmer

Halsnæs Varme: Klagenævn giver ikke opsættende virkning

Energiklagenævnet har afvist et ønske fra Halsnæs Varme om opsættende virkning på deres klage i unitsagen.

11. nov. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
foto af fjernvarmeunit hos private

Indhold

    Den 30. april 2024 traf Forsyningstilsynet en ny afgørelse vedrørende muligheden for at indregne udgifter i tilknytning til fjernvarmeunits i varmeprisen. Dansk Fjernvarme har tidligere berørt sagen i vores nyhedsbreve mv. og i den seneste udgave af magasinet Fjernvarmen.

    Halsnæs Varme har i maj 2024 indklaget Forsyningstilsynets afgørelse til Energiklagenævnet og endvidere anmodet om at klagen tillægges opsættende virkning.

    Energiklagenævnet har den 21. oktober 2024 afgjort at Halsnæs Varme’s klage ikke tillægges ”opsættende virkning”.

    Ønsket med en opsættende virkning for klagen var, at fjernvarmeselskaberne kunne fortsætte med at tilbyde unitordninger efter hidtil gældende praksis frem til tidspunktet, hvor Energiklagenævnet forholder sig til den egentlige klage over Forsyningstilsynets afgørelse fra 30. april 2024.

    Altså med det formål, at undgå omkostninger og den administrative byrde ved at tilpasse unitordninger efter Forsyningstilsynets afgørelse fra 30. april, sammenholdt med det faktum at et medhold i klagesagen vil bevirke at fjernvarmeselskaberne igen kan fortsætte med unitordningerne efter hidtil gældende praksis og derfor igen kan risikere at skulle tilpasse unitordningen igen.

    Energiklagenævnet har lagt vægt på, at der i Forsyningstilsynets afgørelse er beskrevet en overgangsordning, og at fjernvarmeselskaberne ikke lider uoprettelig skade.

    Konsekvensen ved Energiklagenævnets afgørelse omkring opsættende virkning er derfor, at fjernvarmeselskaberne bør indrette deres tilbud om unitordninger efter Forsyningstilsynets afgørelse fra 30. april.

    Det vurderes fortsat at Energiklagenævnets sagsbehandling og en afgørelse ift. selve klagen først forventes om ca. 18 måneder.

    Altså anbefales fjernvarmeselskaberne at unitaftaler i ”ikke projektgodkendte” områder pr. 30. april 2024 tilbydes som afgørelsens vejledning angiver, altså som ”Sideordnet aktivitet” for forbrugerejede selskaber eller som ”tilknyttet virksomhed” for kommunalt ejede selskaber.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...