Gå til hovedindhold
Ledelse & Bestyrelse
Medlemmer
Administration & Økonomi

Hvidovre: Aftenkursus i bestyrelsesarbejde for mindre fjernvarmeselskaber

Det professionelle og værdiskabende er i fokus, når Dansk Fjernvarme inviterer til aftenkursus for mindre fjernvarmeselskaber i Hvidovre den 16. september.

07. aug. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Der bliver stillet krav om, at Danmark i 2030 har grøn og fossilfri fjernvarme. Derfor bliver der også stillet krav til, at bestyrelserne i landets fjernvarmeselskaber kan arbejde strategisk, langsigtet og helhedsorienteret med selskabets største muligheder og udfordringer.

    Dansk Fjernvarme lancerer i det perspektiv et kursus, der målretter sig bestyrelsesarbejde i mindre fjernvarmeselskaber. Kurset bliver både afholdt i Kolding – i Fjernvarmens Hus – og på Sjælland; nærmere bestemt Hotel Scandic i Hvidovre.

    - Kurset er relevant at deltage i, hvis du gerne vil blive skarpere på, hvilken ramme du arbejder inden for og hvilke forventninger, der er til ens bestyrelsesarbejde, siger leder af Kurser & Events Lisbeth Aagaard Mountfield.

    Og tilføjer:

    - Kurset hjælper også deltagerne med at navigere i det arbejde, som de er valgt til at udføre.  

    På kurset lærer du:

    • Hvad rammerne er for at drive et fjernvarmeselskab
    • Hvad dit ansvar er som bestyrelsesmedlem i et fjernvarmeselskab
    • Hvordan du i et mindre forbrugerejet fjernvarmeselskab kan arbejde strategisk med at tilbyde jeres andelshavere grøn og konkurrencedygtig varme
    • Hvordan du kan arbejde med Kodeks for godt bestyrelsesarbejde i dit selskab
    • Netværk med ligesindede og få perspektiver på, hvordan bestyrelsesarbejdet også kan gribes an

    På kurset, som er et aftenkursus, bliver der sat fokus på, hvordan bestyrelse og ledelse kan arbejde professionelt og værdiskabende under de rammer og vilkår, der gælder for fjernvarmeselskaber med et mindre varmesalg.

    Til endagskurset bliver der også sat fokus på bestyrelsens opgaver og ansvar, bestyrelsens sammensætning og samspil, hvordan bestyrelsen og ledelsen kan involvere og engagere sine andelshavere, og hvordan fjernvarmeselskabet kan arbejde med at være en synlig og relevant aktør som varmeudbyder.

    Kurset tager udgangspunkt i de muligheder og udfordringer, som er gældende for mindre fjernvarmeselskaber med et varmesalg på 0-100 TJ.

    Det vil være en fordel, at så mange som muligt deltager fra den samme bestyrelse, så alle får den samme faglige referenceramme omkring bestyrelsesarbejdet.

    Når aftenskurset er afholdt, er det Lisbeth Aagaard Mountfields forventning, at deltagerne føler sig klædt på til anvende deres nye viden i praksis hos selskaberne.

    - Jeg håber deltagerne føler, at de har fået en overordnet forståelse for konteksten både politisk og juridisk. Og at de er komfortable med Dansk Fjernvarmes kodeks for godt bestyrelsesarbejde.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...