Gå til hovedindhold
Rammevilkår & Regulering
Sektorintegration
Dansk Fjernvarme

Overskudsvarme: Prisloftet er en hindring, lyder det fra Morten Messerschmidt

Det er manglen på politisk vilje i regeringen til at prioritere overskudsvarme, der sætter en stopper for afskaffelse af prisloftet. Det er vurderingen fra klimaordfører i DF, Morten Messerschmidt.

17. jun. 2024
Tekst af Karen Grønning Mikkelsen, kgm@danskfjernvarme.dk

- Prisloftet har vist sig at være en hindring, og der findes en anden og mere smidig må at stimulere udviklingen, siger Morten Messerschmidt - klimaordfører og leder af Dansk Folkeparti - om det prisloft, der møder stærk kritik fra efterhånden mange politikere.

  • Læs op

Indhold

    DF’s Morten Messerschmidt er endnu en klimaordfører i rækken, som mener prisloftet for overskudsvarme skal afskaffes. 

    - Prisloftet har vist sig at være en hindring, og der findes en anden og mere smidig må at stimulere udviklingen

    Det er klimaordførerens indtryk, at der er flere faktorer, som er årsagen til at prisloftet på overskudsvarme ikke er blevet afskaffet.   

    - Bureaukratiske hindringer og kompleksiteten i at udvikle en model, der både er økonomisk bæredygtig og teknisk gennemførlig har sandsynligvis forsinket processen.

    - Desuden kan politiske prioriteter og forskellige interesser mellem aktørerne i sektoren også have gjort det svært at nå til enighed om en fælles løsning.

    Politisk vilje mangler 

    Udover manglen på politiske prioriteter og forskellige interesser mellem aktørerne er det også DF’s Klimaordførers pointe, at regeringen mangler en politisk vilje til at tage tyrene ved hornene og handle. 

    - Det er nødvendigt med en politiske vilje til at prioritere fjernvarmesektoren og sikre at reguleringen er tilpasset de faktiske forhold i branchen. 

    For at der kan indgås en ny aftalte, mener Morten Messerschmidt, at der skal være en fælles forståelse af de økonomiske og tekniske realiteter, som fjernvarmeselskaber står over. 

    - Den fælles forståelse opnås gennem en dialog mellem regeringen, fjernvarmeselskaberne og industrien, og den er afgørende for at finde en løsning, der er acceptabel for alle parter.

    Selvom Folketinget er gået sommerferie, er DF’s klimaordfører optimistisk og forventer et lovforslag er på vej. 

    - Jeg håber og forventer, at regeringen vil fremlægge et forslag inden sommerferien. Det er afgørende for energisektoren, at vi finder en løsning, der fremmer øget udnyttelse af overskudsvarme. 

    Som politisk tilhænger for at øge udnyttelsen af fjernvarme har DF’s klimaordfører ikke tænkt sig læne sig tilbage, indtil Folketinget åbner op igen efter sommerferien. 

    - Jeg vil fortsætte med at presse på at afskaffelse af prisloftet på overskudsvarme bliver prioriteret i Folketinget. 

    - Jeg vil tage initiativ til møder og drøftelser med relevante aktører og kolleger for at sikre, at vi får en løsning på plads, der kan fremme udnyttelsen af overskudsvarme. Desuden vil jeg arbejde for at skabe bred politisk opbakning til en ny model, så vi kan få en bæredygtig og fremtidssikret løsning på plads.

    Andre klikkede på...