Gå til hovedindhold
Varmekilder
Produktion
Forsyningssikkerhed

Ordfører: Prisloftet afskaffes ikke før sommerferien

Energiordfører Signe Munk (SF) vurderer, at prisloftet for overskudsvarme ikke bliver afskaffet inden sommerferien. Prisloftet skal væk, men bolden ligger hos Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

07. jun. 2024
Tekst af Karen Grønning Mikkelsen, kgm@danskfjernvarme.dk
portræt af Signe Munk, energiordfører SF
  • Læs op

Indhold

    Der var politisk lydhørhed tilbage i februar 2024, da Venstres klimaordfører Linea Søgaard-Lidell meldte ud, at Venstre – som det ene af tre regeringspartier – var klar til at fjerne prisloftet. Det samme var også energi- og forsyningsordfører Lea Vermelin fra Socialdemokratiet også klar til, da hun i et debatindlæg på Altinget skrev, at en fjernelse af prisloftet sikrede  en oplagt måde at udnytte energi på.

    Og hos flere af de øvrige af partierne på Christiansborg lød der det samme ønske. Kun Moderaterne har som det eneste regeringsparti ikke bekendte kulør i forhold til prisloftet.

    Men her fire måneder senere er prisloftet ikke blevet sløjfet. SF’s Energiordfører vurderer, at det ikke bliver sløjfet inden sommerferien, som der ellers var lagt op til, at det bliver.

    - Vi er meget tæt på sommerferien, det vil være for optimistisk at regne med, at der kan ligge en aftale klar inden sommerferien.

    Årsagen til at prisloftet ikke er blevet afskaffet skyldes, at der mangler et konkret løsningsforslag, påpeger SF’s energiordfører Signe Munk.

    - Der er behov for et konkret forslag, som vi kan diskutere ud fra. Der skal findes en model, som alle partier, der står bag prisloftet på aftalen om overskudsvarme kan se sig selv i.

    Lige nu ligger bolden ikke hos partierne, som bakker op om at afskaffe prisloftet.

    - Jeg har stor tiltro til, at vi godt kan finde en model, vi kan blive enige om. Men det er Klima-, energi- og forsyningsministeren, der har udspilsretten.

    Aagaard må på banen

    Det er SF’s Energiordførerens oplevelse, at Lars Aagaard ikke er kommet på banen med en model.

    - Derfor har vi ikke kunne diskutere en konkret løsningsmodel endnu.

    Det er Signe Munk enormt ærgerlig over.

    - Modellen er stærkt afhængig af, at klimaministeren synes, at modellen er vigtig nok og at han også har en model, som han lægge frem.

    Energiordføreren fra SF påpeger, at detl længe har været et vigtigt budskab for hende, at der brug for en løsning for at bruge overskudsvarmen i den danske varmeforsyning.

    - Derfor er det et kæmpe fremskridt, at der nu er en åbning for at afskaffe prisloftet.

    Men Signe Munk kan ikke komme med et konkret bud på, hvornår prisloftet bliver afskaffet, men bolden skal snart rulle.

    - Jeg har ikke et konkret bud på, hvornår der er en aftale klar. Men jeg forventer ikke, at vi skal ind i det nye år. Så vil jeg sige, at der er gået for lang tid.

    Og tilføjer:

    - Jeg tror ikke, at Klima-, energi- og forsyningsministeren er tvivl om, hvad jeg mener i den her sag. Jeg har tiltro  til, at det pres og seriøsitet der er omkring, at vi skal have afskaffet prisloftet, det pres er blevet lagt.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...