Gå til hovedindhold
Medlemmer
Ledelse & Bestyrelse

Susan Münster er ny formand for Odsherred Forsyning

Direktøren for Danske Vandværker, Susan Münster, er ny formand for Odsherred Forsyning efter udpegning af Odsherred Byråd og ekstraordinær generalforsamling.

01. maj 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Susan Münster er direktør for Dansk Vandværker og er nu udpeget som ny formand for bestyrelsen i Odsherred Forsyning. Foto: Bo Nymann / Danske Vandværker.

 • Læs op

Indhold

  Odsherred Byråd udpegede på et møde tirsdag aften en ny formand samt et menigt medlem af bestyrelsen for Odsherred Forsyning. Udpegningerne blev efterfølgende godkendt på en ekstraordinær generalforsamling i forsyningen.

  Den nye formand er direktør i Danske Vandværker, Susan Münster, mens direktør i Foreningen Decentral Energi, Niels Larsen, bliver menigt medlem af bestyrelsen.

  Dermed overlader byrådet det til bestyrelsen i Odsherred Forsyning selv at finde et medlem til den sidste vakante plads i bestyrelsen, som byrådet egentlig kan udpege. Byrådet ønsker på den måde at give bestyrelsen lejlighed til selv at finde frem til, hvilke kompetencer den eventuelt ønsker tilført, fremgår det af en pressemeddelelse fra Odsherred Kommune.

  Borgmester: Der er alvorlige problemer

  Borgmester i Odsherred Kommune, Karina Vincentz Andersen, motiverede på byrådsmødet indstillingen af formanden og det menige medlem. Her gjorde hun gældende, at de to udpegninger til bestyrelsen gælder for den resterende del af byrådsperioden mod normalt fire år.

  - Det står klart, at der er alvorlige problemer i Odsherred Forsyning, og det kræver derfor nogle særlige kompetencer at komme igennem det, forklarede borgmesteren og understregede, at udpegningen er meget vigtig – og ikke kun for Odsherred Forsyning.

  - Det har rigtig stor betydning for kommunens økonomi og rigtig stor betydning for rigtig mange borgere, der har brug for de ting, som Odsherred Forsyning sørger for, lød det fra Karina Vincentz Andersen, der kunne konstatere, at udpegningen havde fuld opbakning fra byrådet.

  Kender forsyningsbranchen

  Susan Münster er i dag direktør i brancheforeningen Danske Vandværker og har tidligere været direktør i Holbæk Forsyning. Dermed er hun både kendt af og bekendt med forsyningsektoren.

  En af hendes første opgaver som formand for bestyrelsen bliver at finde en ny direktør, da den hidtidige administrerende direktør, Fanny Villadsen, kort før byrådsmødet tirsdag aften meddelte, at hun trak sig fra posten.

  - Det er vores vurdering at Odsherred Forsyning i den nuværende situation behøver en formand med betydelig indsigt og erfaring fra forsyningsområdet, udtaler kommunaldirektør Claus Steen Madsen, der indtil kort før byrådsmødet tirsdag aften selv var udset til at skulle være formand for bestyrelsen.

  Det blev der angiveligt ændret på efter råd fra kommunens advokater, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

  - Det er først og fremmest afgørende, at jeg kan varetage mine opgaver i forhold til Byrådet, og at disse ikke på nogen måde svækkes ved at jeg indtræder i rollen som bestyrelsesformand. Hvis jeg indtager formandsposten, vil jeg ikke kunne vejlede og rådgive Byrådet i alle tilfælde, ligesom jeg vil være udelukket fra at deltage i betydelig vigtig sagsforberedelse, siger Claus Steen Madsen.

  Andre klikkede på...