Gå til hovedindhold
Energipriser
Varmekilder
Medlemmer

Viborg: Varmeprisen falder i 2025

Opdaterede budgetforudsætninger betyder, at Viborg Varme allerede nu melder ud, at varmeprisen falder i 2025. Hvis prisloftet på overskudsvarme forsvinder, vil prisen formentlig falde yderligere.

27. sep. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Der er gode nyheder for fjernvarmekunderne hos Viborg Varme. Bestyrelsen har således netop besluttet, at varmeprisen for 2025 bliver lavere end i indeværende år. Konkret bliver prisreduktionen på 8,8 procent for 2025 sammenholdt med den gennemsnitlige pris for 2024.

    Det betyder, at varmeprisen for det gennemsnitlige parcelhus i Viborg falder fra kr. 17.739 til kr. 16.170,00.

    Årsagen til prisfaldet skyldes ifølge en pressemeddelelse en række faktorer – nye produktionsanlæg og stabile energipriser bliver nævnt – men samtidig bliver der udtrykt håb om, at priserne i fremtiden kan falde endnu mere.

    Det handler om overskudsvarme, som man i Viborg Varme fortsat har et håb om at kunne udnytte fra såvel Apple som Energinet.

    Her og nu står der dog et prisloft på udnyttelse af overskudsvarme i vejen for håbet.

    - Prisloftet på overskudsvarme, der er skruet helt forkert sammen, er den største forhindring for, at vi kan foretage de nødvendige investeringer. Vi forventer en snarlig afklaring, så vi kan komme i gang med Energi-hub projektet, som generalforsamlingen godkendte tilbage i april, udtaler forman for bestyrelsen, Kristian Brøns Nielsen.

    Viborg Varme er langt med planerne for den grønne omstilling

    Men Viborg Varme spiller på andre heste end overskudsvarme. Med fire varmepumpeanlæg og en stor el-kedel i drift i 2024 med en samlet varmeproduktionskapacitet på lidt over 70 megawatt, kan varmeproduktionen langt størstedelen af året allerede nu produceres på vedvarende energi.

    Viborg Varme bevarer den nuværende spids- og reservelast i form af gaskedler placeret på Industrivej, Farvervej, Gyldenrisvej og Hamlen. Dette sker for at sikre forsyningen i både kolde perioder, og hvor de el-baserede produktionsanlæg måtte være ud af drift. Samtidig udgør gas-kedlerne et alternativ, såfremt el-priserne stiger voldsomt og naturgasprisen viser sig mere attraktiv.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...