Elbranchen får sværere ved at svindle forbrugerne
Et flertal i Folketinget har indgået en aftale, der skal sætte en stopper for svindel, når forbrugerne køber strøm eller skifter selskab.

Politikerne har fået nok af den svindel, som brodne kar i elbranchen udøver mod forbrugerne, når de skal aftale om køb af strøm. Det er nu mundet ud i en politisk aftale, der er indgået og offentliggjort fredag morgen.
Aftalen er indgået mellem de fleste af partierne på Christiansborg, fremgår det af en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
- Fremover bliver det sværere for de heldigvis få brodne kar i elbranchen, for vi skal have fat i nakken på plattenslagerne, lyder det fra klimaminister Lars Aagaard.
- Vi vil både gøre det nemmere for forbrugerne at holde øje med elregningen og sikrer, at virksomhederne bliver ramt at konsekvenser, hvis de ikke følger reglerne, siger han videre.
Pressemeddelelsen nævner flere eksempler på, at kunder fx får tilbageholdt tusinder af kroner, ligesom regningerne ender med at være større end oprindeligt lovet fra sælgerne og virksomhederne. Og så benytter nogle el-virksomheder sig af særdeles kreativ markedsføring.
Det har tidligere fået fx Green Power Denmark til at advare mod skrupelløse elselskaber.
- Vi har i flere år advaret mod aggressive sælgere fra elselskaber, der med vildledende og i nogle tilfælde ulovlige metoder har snydt forbrugerne, siger topchef Kristian Jensen i en pressemeddelelse.
For at gøre det tryggere at være forbruger og slå ned på svindel i elbranchen skal en række tiltag bedre sikre forbrugerne, skriver Ritzau, om tiltagene, der bl.a. skal sikre fair konkurrence på priser og gennemsigtige vilkår.
Aftaleparterne foreslår, at der kan gives bøder til virksomheder, som gentagne gange overskrider regler og ignorerer eventuelle påbud fra myndighederne. Ifølge aftalen lægges der op til, at en virksomhed, som har en indtjening på 20 til 50 millioner kroner, kan få en bøde på op mod en halv million kroner.
Regeringen har indgået aftalen med SF, Enhedslisten, De Radikale, Alternativet, De Konservative, Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti.
Skriv kommentar