Ny udgave af magasinet Fjernvarmen er på vej i postkassen
Om få dage er juni-udgaven af Dansk Fjernvarmes magasin, Fjernvarmen, på gaden. Denne udgave rummer blandt andet tema-sektionen ”Fjernvarme til flere”.

Siden Rusland invaderede Ukraine for godt tre år siden, har fjernvarmen taget imod nye forbrugere i rekordtempo.
Flere og flere konverterer fortsat til fjernvarme – selvom varmeselskaberne oplever både med- og modgang i projekterne.
I denne udgave af magasinet Fjernvarmen tager vi temperaturen på situationen, i en tid hvor politikerne ifølge Dansk Fjernvarme bør holde kursen.
Der er fortsat 10 år til det vedtagne politiske mål om at gas ikke skal benyttes til opvarmning i 2035, så tiden er bestemt ikke til at vakle, vurderer Dansk Fjernvarme. Den er snarere til at ”skynde sig langsomt” så vi får en god og velovervejet proces, der hele tiden bringer os fremad.
Tag med til Silkeborg, hvor energichef Louise Langbak Hansen fortæller om forsyningens arbejde med netop konverteringer og se Dansk Fjernvarmes fem anbefalinger til, hvordan Danmark kommer godt videre med processen.
Ringkøbing vinker farvel til gas
Konverteringerne fra gas til fjernvarme handler i sagens natur om at få gassen udfaset af dansk varmeforsyning. Og det er lige netop det, Ringkøbing Fjernvarme nu tager et gevaldigt skridt henimod med opførslen at et nyt varmeværk.
I dag udgør naturgas faktisk hele 41 % af energimix’et i den vestjyske by, men fremover skal gas alene bruges i ”småtingsafdelingen” til spidslast og når elmarkedet er særlig gunstigt i forhold til at benytte gasmotoren. Det skal et nyt flisværk i samspil med en varmepumpe samt blandt andet solvarmeanlægget og gode varmelagringsmuligheder sørge for.
Så tag med til Vestjylland og hør mere om Ringkøbing Fjernvarmes nye anlæg.
CCS-pulje og standardhus
Magasinet samlet også op på to store emner, der har fyldt meget i fjernvarmesektoren i den senere tid.
Det er således offentliggjort, at 10 selskaber er blevet prækvalificeret til at modtage støtte fra CCS-puljen. Ni af dem er medlem af Dansk Fjernvarme og det viser, at sektoren er ambitiøs omkring CO2-fangst, mener Dansk Fjernvarme.
Få et godt overblik i magasinet og hør fra blandt andre Fjernvarme Fyn, der er blandt de 10 prækvalificerede selskaber.
Juni-udgaven af Magasinet Fjernvarmen fortæller også om opdateringen af det såkaldte standardhus.
I omtrent 40 år har det været velkendt i fjernvarmekredse, at et standardhus var 130 m2 og at det havde et forbrug for 18,1 MWh. Tal, der er brugt i mange forskellige sammenhænge som beregningsgrundlag.
Dansk Fjernvarme har imidlertid arbejdet for en mere nutidig og retvisende definition på standardhuset, blandt andet fordi det senest er brugt som beregningsgrundlag for det såkaldte Forbrugerprisloft. Det er der nu kommet i form af det nye standardhus, der er fastsat til 125 m2 med et forbrug for 14 MWh.
Det kan synes pudsigt, at standardhuset er skrumpet i størrelse i en tid, hvor nye huse bygges større end nogensinde. Det handler blandt andet om, at der nu er taget bedre højde for rækkehuse.
Læs meget mere om det nye standardhus i juni-udgaven af magasinet.

Flemming Linnebjerg Rasmussen
Redaktør for magasinet Fjernvarmen
Medlemskommunikation
Webnyheder
Mobil: +45 51 15 80 84
E-mail: fr@danskfjernvarme.dk
Udkommer den 1. juni
De fysiske eksemplarer af juni-udgaven af magasinet Fjernvarmen omdeles fra den 1. juni.
Abonnenter kan dog læse med online og via magasinets app allerede et par dage forinden, hvor den digitale udgave gøres tilgængelig.
Skriv kommentar