Stor lokal opbakning til fjernvarme fra Sønderborg Varme
80 procent af husstandene i Nybøl og Vester Sottrup har indtil videre valgt at udskifte deres naturgas- eller oliefyr med lokal fjernvarme.

Der er stor opbakning til det fjernvarmeprojekt, der skal sikre fjernvarme til borgerne i Nybøl og Vester Sottrup. Sønderborg Varme – der står bag projektet – kan således konstatere, at man på godt tre måneder har modtaget 665 tilmeldinger fra husstande i de to byer.
- Vi er utrolig glade og stolte over den store opbakning, vi har modtaget i forbindelse med etableringen af fjernvarme i Nybøl og Vester Sottrup. Det viser, at borgerne både ønsker at bidrage til den grønne omstilling og samtidig drage fordel af vores kollektive løsning til konkurrencedygtige priser, siger Erik Wolff, direktør for Sønderborg Varme.
Fjernvarmeprojektet i de to byer hænger sammen med den igangværende udvidelse af fjernvarmenettet mellem Sønderborg og Gråsten. Den udvidelse betyder også, at endnu flere borgere snart får mulighed for at nyde godt af fjernvarmen.
Udover Nybøl og Vester Sottrup vil borgerne i Ullerup og Avnbøl nemlig også snart kunne tilslutte sig fjernvarmenettet; et projekt der allerede forelægger et projektforslag på.
- Senere på året afholder vi informationsmøder, hvor borgerne i de to byer kan få meget mere at vide om priser, tilslutningsmuligheder og ikke mindst tidsplaner for, hvornår fjernvarmen kommer til Ullerup og Avnbøl, siger Erik Wolff.
Ønsket er at opnå samme høje opbakning i Ullerup og Avnbøl, som det er lykkedes i Nybøl og Vester Sottrup. Den lokale opbakning giver Sønderborg Varme et stærkt fundament for at fortsætte udbygningen og bidrage til en bæredygtig fremtid.
Fjernvarmen vil også i 2027 forsyne slagteriet i Blans. Det åbner desuden op for muligheden for, at landsbyen Blans og to teglværker kan blive tilsluttet fjernvarmenettet. Disse projekter er i deres indledende faser, og yderligere information vil blive delt med borgerne senere i 2025.

Udrulning af fjernvarme i Nybøl og Vester Sottrup
Af de i alt 1080 boliger i områderne, hvoraf 852 opvarmes med olie eller naturgas har Sønderborg Varme indtil videre opnået tilslutning fra 665 boliger. 80 % af boliger med fossil opvarmning, har således valgt at skifte til fjernvarme.
Fjernvarmen er en effektiv måde at konvertere større byer til en grønnere varmeforsyning. Udvidelsen af fjernvarmenettet til Nybøl og Vester Sottrup er en del af Sønderborg Varmes strategi, når det gælder den grønne omstilling og være en afgørende spiller, når det gælder Sønderborg Kommunes målsætning om et CO2-neutralt energisystem i 2029.
Skriv kommentar