Gå til hovedindhold

Udskældt prisloft på overskudsvarme kan forsvinde torsdag

LÆS OGSÅ OM:
87 procent har meldt sig til fjernvarme i lille by - men der skal flere til.
Borgermøde om fjernvarme i Ødsted, Jerlev og Nr. Vilstrup.
Voldsom vandmængde skød op fra jorden midt i Kolding.
Jels Varme håber fortsat på fjernvarme.
Varmeprisen stiger ikke i Farsø.

16. jan. 2025
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Energy Supply:
    Udskældt prisloft på overskudsvarme kan forsvinde torsdag

    Flere ordførere ser frem til, at forligskredsen sammen med regeringen kan lande en aftale om prisloftet på overskudsvarme i løbet af torsdag. Flere omtaler, at målet med den nye aftale vil være at afskaffe det omstridte prisloft, fremgår det af Energy Supply.

    Energy Supply har således været i kontakt med en række ordførere, der alle bekræfter, at der er indkaldt til møde, og at emnet er en mulig ny aftale om prisloftet.

    Dina Raabjerg, energiordfører for De Konservative, er meget direkte:

    - Drøftelserne handler om at få fjernet prisloftet på overskudsvarme, og jeg tror på, at vi kan lave en aftale på det, siger Dina Raabjerg til Energy Supply.

    Også Søren Egge Rasmussen, klimaordfører for Enhedslisten, er optimistisk omkring udfaldet, ligesom det er tilfældet for SF, hvor partiets energiordfører, Anne Valentina Berthelsen, slår fast, at formålet med de nuværende forhandlinger er at afskaffe prisloftet.

    Energy Supply har også forsøgt at indhente en kommentar fra klimaminister Lars Aagaard, men ministeren ønsker ikke at kommentere på verserende forhandlinger.

    *****

    Fyens.dk:
    87 procent har meldt sig til fjernvarme i lille by - men der skal flere til

    FFV Varme i Faaborg har sammen en lokal arbejdsgruppe arbejdet ihærdigt på at sikre fjernvarme til landsbyen Espe. Men selv om der nu har lydt et ”JA” fra 87 procent af husstandene, er man endnu ikke i mål, skriver Fyens.dk.

    Målet er nemlig, at 100 procent af byen skal kobles på fjernvarme, for ellers hænger projektet ikke økonomisk sammen, lyder det fra direktør i FFV, Christian Møller, som samtidig giver udtryk for, at han er optimistisk på projektets vegne.

    Håbet om at nå de 100 procent er nemlig ikke opgivet, og deadline for tilmelding er derfor blevet udskudt, så de sidste 13 procent kan nå at melde sig til, hvis de skulle ønske det.

    - Det her projekt er en fantastisk mulighed for at bringe grøn energi til Espe, og vi har mødt stor opbakning fra lokalsamfundet. Nu handler det om at få de sidste med, så vi kan gøre visionen til virkelighed, lyder det fra René Brinch Petersen fra arbejdsgruppen.

    *****

    TREFOR; pressemeddelelse:
    Borgermøde om fjernvarme i Ødsted, Jerlev og Nr. Vilstrup

    TREFOR Varme er nu klar til at informere borgerne i Ødsted, Jerlev og Nr. Vilstrup om muligheden for at få fjernvarme. Det sker i første omgang på et informationsmøde, som bliver afholdt i samarbejde med Vejle Kommune. Det fremgår af en pressemeddelelse fra TREFOR Varme.

    - Det er et spændende fjernvarmeprojekt, der omfatter nogle af de sidste områder i kommunens varmeplan. Vi glæder os til at vise planen til beboerne, som nu får tilbuddet om at konvertere deres gasfyr til fjernvarme, siger Kristian Rasmussen, varmeforsyningschef i TREFOR Varme.

    Efter borgermødet kan beboerne i de tre byer tilkendegive, hvorvidt de ønsker at modtage et tilbud fra TREFOR Varme på tilkobling af fjernvarmen. Det er afgørende for, at selskabet kan gå videre med planerne.

    I alt skal en samlet andel på minimum 60 % af beboerne i Ødsted, Jerlev og Nr. Vilstrup takke ja til tilbuddet fra TREFOR Varme for at udrulningen af fjernvarmen gennemføres.

    - Vi vil meget gerne koble området på fjernvarmenettet og skabe en kollektiv løsning frem for individuelle løsninger som gasfyr. Det kræver, at en høj andel af beboerne ønsker det samme, hvis økonomien i projektet skal være bæredygtig. I sidste ende er det beboerne der i fællesskab tager beslutningen, siger Kristian Rasmussen.

    *****

    TV Syd:
    Voldsom vandmængde skød op fra jorden midt i Kolding

    Beboerne på Dalbygade i centrum af Kolding blev mandag eftermiddag vidner til en voldsom vandsøjle, der skød i vejret fra et hul i jorden. Der var tale om en overrivning på fjernvarmerør, der i flere timer sendte vand op i luften, beretter TV Syd.

    Overrivningen på øret betød, at flere hundrede borgere i området var ude varme i flere timer.

    - Der var et reparationsarbejde i gang, hvor en ekstern entreprenør ramte røret, så der gik hul på det. Det betød, at 350 kunder var uden vand i nogle timer, fortæller presseansvarlig hos TREFOR, Ann Katrine Warren.

    Ifølge TREFOR fik de anmeldelsen omkring klokken17:30, mens alle kunder havde varme igen klokken 20:30.

    - Vi ved ikke, hvor meget vand, der skød ud, men der var tryk på. På stedet måtte de finde ventiler omkring bruddet, så de kunne slukke for det varme vand, der stod op, og lukke hullet, siger Ann Katrine Warren.

    *****

    Fredericia Dagblad:
    Jels Varme håber fortsat på fjernvarme

    Der er spænding og formentlig en smule neglebideri i Jels, hvor borgerne senest den 1. februar skal tilkendegive, om de vil have fjernvarme i byen eller ej. Håbet er fortsat grønt hos bestyrelsen for Jels Varme, der konstaterer, at man er tæt på mål, skriver Fredericia Dagblad.

    - Vi er så tæt på minimumstilslutningen nu. Lige nu mangler der bare 15-20 boliger, for at vi kan gå i gang, siger formand Janus Lynggaard i en pressemeddelelse.

    Hvis man melder sig til inden den 1. februar, kan man gøre det til nedsat pris. Her koster tilslutningen, stikledningen og indskuddet i fjernvarmeværket i alt 25.000 kroner. Normalt koster alene tilslutningen 25.000 kroner, så der er i tusindvis af kroner at spare.

    Bestyrelsen for Jels Varme håber, at kampagneprisen kan få flere ud af busken, så projektet kan blive til virkelighed.

    Tidshorisonten er, at der går cirka halvandet år fra minimumstilslutningen er nået, til de første har varme inde i huset. Og efter yderligere otte-ti måneder forventer Jels Varme at kunne være ude i hele Jels.

    *****

    Farsø Avis:
    Varmeprisen stiger ikke i Farsø

    Varmeprisen for kunderne hos Farsø Varmeværk bliver den samme i 2025, som den har været i 2024. Det betyder, at prisen for et standardhus lander på lige over 13.000 kroner om året også i 2024. Det skriver Farsø Avis.

    Dermed holder varmeværket sig under den gennemsnitlige varmepris for Vesthimmerland, der er på 14.383 kroner.

    Som årsag til, at man kan holde den samme varmepris i 2025, nævner driftsleder Bo Rasmussen, at Farsø Varmeværk fyrer med flis, og der ikke er noget der tyder på, at deres flis bliver dyrere, fordi man har indgået gode prisaftaler

    Bo Rasmussen tilføjer, at udrulningen af fjernvarme til Fandrup og Ullits er gået helt efter planen og projektet har holdt prisen. Værket har heller ikke skullet udvide kapaciteten, selvom 150 nye forbrugere har skullet kobles på.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...