Gå til hovedindhold
Landsmøde
Dansk Fjernvarme

Fjernvarmeprisen 2024

Har I taget skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden? Så vær med i kapløbet om at vinde Fjernvarmeprisen 2024

18. jun. 2024
Tekst af Flemming L. Rasmussen, fr@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Har du slået et ekstra slag for den grønne omstilling frem mod 2030?

  Så er det nu, du kan være med i opløbet om Fjernvarmeprisen 2024 og indstille en kandidat til at vinde årets pris.

  Hvert år gives Fjernvarmeprisen til en aktør, meningsdanner eller andre, som har udmærket sig inden for fjernvarme- og forsyningssektoren og den grønne omstilling – det kan både være et varmeselskab, en person, en organisation eller en virksomhed.

  Fjernvarmeprisen 2024 uddeles i samarbejde med Grundfos

  Fjernvarmeprisen kan i 2024 tildeles:

  Fjernvarmeselskaber, virksomheder, meningsdannere eller andre aktører, der på egen hånd eller sammen med andre, uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden, har taget væsentlige skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

  Dette kan eksempelvis være sket med følgende afsæt:

  • Har du/I udviklet løsninger, der kan bringe energisektoren afgørende tættere på et CO2-neutralt Danmark og en hel grøn varmeforsyning?
  • Har du/I bidraget til i tale eller ved konkrete handlinger at flytte den grønne dagsorden?
  • Har du/I bidraget til at gøre tiltag, der udfaser fossil energi i boligopvarmningen lokalt eller nationalt?

  Alle ansøgninger behandles af Dansk Fjernvarmes fagpanel, der består af fagkonsulenter fra Dansk Fjernvarme. Efterfølgende udvælger årets jury de tre kandidater, der bliver nomineret til prisen.

  Fjernvarmeprisen 2024 uddeles på årets landsmøde i oktober. Her er det landsmødedeltagerne, som har mulighed for at stemme på den endelige vinder.

  Har du – eller en af dine kolleger - kendskab til varmeselskaber, personer eller virksomheder, som matcher beskrivelsen, så prik endelig til dem og send dem forbi Dansk Fjernvarmes hjemmeside. Alle må indstille sig selv eller en anden kandidat til Fjernvarmeprisen 2024.

  Ansøg om Fjernvarmeprisen

  Send din ansøgning for at være med i kapløbet om Fjernvarmeprisen 2024.

  Ansøgningsfristen er den 23. august 2024.

  Man kan indstille sit eget varmeselskab, en anden aktør, meningsdanner, virksomhed, samarbejdspartner eller et andet varmeselskab til prisen.

  Du kan sende din ansøgning her

  Hvis du har spørgsmål til nominering til fjernvarmeprisen, er du altid velkommen til at kontakte seniorkonsulent Flemming Linnebjerg Rasmussen på fr@danskfjernvarme.dk.

  Læs mere

  For at blive nomineret til Fjernvarmeprisen 2024, skal aktøren – det kan eksempelvis være et selskab, en person eller en virksomhed have gjort en særlig indsats og taget væsentlige skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

  Alle har mulighed for at ansøge om selv at blive nomineret til prisen eller indstille andre kandidater, som opfylder kriterierne for nominering.

  Ansøgningsfristen er 23. august 2024.

  Efter ansøgningsfristens udløb til Dansk Fjernvarmes fagpanel gennemgå alle indkomne ansøgninger, og årets jury vil udvælge de tre kandidater som nomineres til Fjernvarmeprisen.

  Fjernvarmeprisen 2024 uddeles den 24. oktober 2024 under Dansk Fjernvarmes landsmøde.

  Alle har mulighed for at ansøge om at de selv eller deres eget varmeselskab bliver nomineret til Fjernvarmeprisen ligesom alle har mulighed for at indstille andre kandidater til prisen – f.eks. personer, virksomheder eller samarbejdspartnere.

  For at blive nomineret til Fjernvarmeprisen 2023 skal man opfylde kriterierne:

  Fjernvarmeselskaber, virksomheder, meningsdannere eller andre aktører, der på egen hånd eller sammen med andre, uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden, har taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

  Herunder tiltag til:

  • Har du/I udviklet løsninger, der kan bringe energisektoren afgørende tættere på et CO2-neutralt Danmark og en hel grøn varmeforsyning?
  • Har du/I bidraget til i tale eller ved konkrete handlinger at flytte den grønne dagsorden?
  • Har du/I bidraget til at gøre tiltag, der udfaser fossil energi i boligopvarmningen lokalt eller nationalt?

  I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på:

  • At indsatsen allerede er igangsat og dermed kan dokumenteres.
  • De konkrete resultater, som virksomheden har opnået og/eller forventer at opnå igennem indsatsen.

  Du skal udfylde et ansøgningsskema for at indstille kandidater til Fjernvarmeprisen 2024.

  BEMÆRK: Det er ikke muligt at gemme undervejs i ansøgningsprocessen. Hvis ansøgningsskemaet lukkes ned halvvejs, går det skrevne tabt. Vi beklager de udfordringer, som dette måtte medføre.

  Find ansøgningsskemaet om nominering til Fjernvarmeprisen 2024

  Efter ansøgningsfristens udløb bliver alle ansøgninger behandlet af Dansk Fjernvarmes fagpanel, der består af fagkonsulenter fra Dansk Fjernvarme. Efterfølgende udvælger årets jury de tre kandidater, der bliver nomineret til prisen.

  Fjernvarmeprisen 2024 uddeles under årets landsmøde i oktober. Her er det landsmødedeltagerne, som har mulighed for at stemme på den endelige vinder.

  Juryen består af 3-4 medlemmer, både med repræsentanter fra Dansk Fjernvarme og eksterne eksperter på energi og forsyningsområdet.

  2023: Sdr. Felding Varmeværk for at for at udnytte deres varmepumpe og elkedel, når elpriserne er lave. Samtidig med at de bruger deres akkumuleringstank til at høste nedreguleringstimer. Alt sammen til gavn for de godt 740 forbrugere.

  2022: Anders Dyrelund, Rambøll, for hans livslange dedikation til at fremme fjernvarme i ind- og udland, og som en eksponent for alle de ildsjæle rundt omkring i Danmark der arbejder målrettet for den grønne omstilling.

  2021: Kraftvarmeværk Thisted,  Ammongas A/S og SEG A/S for deres samarbejde, hvor de for små midler har iværksat et projekt, hvor de reducerer CO2 udledningen ved afbrænding.

  2020: Hvide Sande Fjernvarme for at have reduceret deres CO2-udledning med 97 procent.

  2019: Trustrup-Lyngby Varme- og vandværk for deres initiativ til Nærvarmeværket.

  2018: Brønderslev Forsyning  for deres nye decentrale kraftvarmeværk, der kombinerer solvarme fra et CSP-anlæg med en ORC-turbine, fliskedler og varmepumper.

  2017: Slagslunde Fjernvarme for at reducere varmeprisen for et standard familiehus på 130 kvadratmeter fra 39.775 kroner til 17.278 kroner.

  2016: Aalborg Kommune for købet af Nordjyllandsværket og beslutningen om at tage et samlet ansvar for forsyningen, gennemføre den grønne omstilling væk fra fossile brændsler.

  2015: Leo Holm for sit arbejde hos Marstal Fjernvarme, hvor han har været med til at gøre solvarmen til, hvad den er i dag.

  2014: Øster Hurup Kraftvarmeværk for arbejdet med at skifte fra naturgas til halm. Øster Hurup var det første ud af 35 værker, som fik lov til at droppe naturgas.

  2013: SuperBrugsen i Skjern for deres klimavenlige køle- og fryseanlæg, som anvender overskudsvarme.

  2012: Teknisk konsulent Bjarne Dalgaard fra Bygningsstyrelsen, fordi han har sikret energibesparelser på mere end 20 procent i nogle af landets ældste bygninger som Amalienborg og Christiansborg.

  2011: Region Midtjylland for en vedholdende og målrettet indsats for at nå op på mindst 50 procent vedvarende energi i 2025.

  2010: Kronprins Frederik på baggrund af den omfattende restaurering af Frederik VIII’s Palæ, hvor energirigtige løsninger er prioriteret højt.

  2009: Connie Hedegaard for sin ihærdige indsats i kampen for et bedre klima.

  2008: Ritt Bjerregaard for sit fokus på fjernvarme som redskab til at gøre København mere grøn og klimavenlig.

  Andre har også læst...