Gå til hovedindhold
Cybersikkerhed & Beredskab
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Beredskab: Få grundigt kendskab til ny beredskabslovgivning

Dansk Fjernvarme tilbyder syv forskellige kurser i maj og juni om den kommende beredskabslovgivning, hvor der bliver krav om løbende uddannelse indenfor reglerne.

07. mar. 2024
 • Læs op

Indhold

  De fleste fjernvarmeselskaber har hidtil ikke været omfattet af beredskabslovning. Det bliver der ændret på i de kommende måneder, og Dansk Fjernvarme giver nu sine medlemmer chancen for at komme på forkant med lovgivningen.

  Det sker med tilbud om ikke mindre end syv kurser, der bliver afviklet i maj og juni – i alle tilfælde i Fjernvarmens Hus i Kolding.

  - Lovgivningen har en hurtig indfasning, og der er rigtigt meget nyt at lære for de fleste fjernvarmeselskaber. For at sikre aktuel viden om lovgivningsarbejdet og de krav, der følger, har Dansk Fjernvarme har et tæt samarbejde med Energistyrelsen om kurserne, forklarer projekt- og udviklingskonsulent i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke.

  Hurtig vej til mere kendskab

  Som nævnt vil såvel beredskabslovgivningen som en række EU-direktiver været helt nyt for størstedelen af fjernvarmeselskaberne i Danmark. Det er kun fjernvarmeselskaber med en større el-kapacitet, der hidtil har været omfattet af beredskabslovgivning.

  Derfor bliver de i alt syv kurser medlemmernes hurtige vej til at få et grundigt kendskab til de nye krav om beredskab, som de står overfor – formentlig med fuld effekt fra sommeren 2025.

  Kim Behnke påpeger, at der i den kommende lovgivning også vil blive stillet krav til bestyrelserne hos fjernvarmeselskaberne.

  - Derfor bør medlemmerne både sende driftsledere og bestyrelsesmedlemmer på kursus, understreger han.

  Syv kurser i maj og juni

  Konkret udbyder Dansk Fjernvarme i alt syv kurser fra maj til juni i år. Dansk Fjernvarme har valgt at dele op efter konkrete emner, fordi der er meget at lære og få viden om. To af kurserne vil dog alene have interesse for de medlemmer, der bliver omfattet af EU direktiverne – NIS2 og CER.

  - For de fem øvrige kurser er det oplæring inden for klassisk beredskab. Nogle selskaber har f.eks. allerede styr på deres brand og sikring, men vil gerne lære om arbejdet med at lave risikobaseret sikkerhed, forklarer Kim Behnke og siger videre:

  - Med fem kurser kan vi sikre højt fagligt niveau samt give god tid til, at deltagerne kan arbejde med egne udfordringer fra deres selskab og derved blive klædt godt på til at kunne efterleve de nye lovkrav.

  Andre klikkede på...