Gå til hovedindhold
Konverteringer
Klima- & Miljøforhold
Forsyningssikkerhed

Middelfart Kommune satser på VE til at udfase fossil opvarmning

Forligskreds indgår ny VE-aftale i Middelfart Kommune, så strøm fra vind og sol skal sikre billig og grøn fjernvarme i den østlige del af kommunen.

1. mar. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Middelfart Kommune har lagt rammerne fast for, at vedvarende energi skal tage over fra olie og gas til opvarmning i kommunens østlige del. Der er nemlig stadig lokalområder og bysamfund i primært den østlige del af kommunen, der i dag opvarmes med gas og olie.

    Det sker med en delaftale om VE i Middelfart Kommune, fremgår det af en pressemeddelelse.

    - Flere borgere og virksomheder i Middelfart Kommune skal have mulighed for at få grøn strøm og grøn varme. Derfor er jeg meget glad for, at vi kan præsentere denne aftale, som sikrer, at vi kommer til at producere tilstrækkelig billig og grøn varme - også til den østlige del af kommunen, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

    Aftalen lægger op til, at man skal have undersøgt varmemulighederne i et eventuelt sol- og vindmølleprojekt øst for Rolund / syd for Nørre Aaby. Dertil vil man undersøge muligheden for overskudsvarme fra industrien og et eventuelt biogasanlæg.

    Konkret omfatter planerne borgerne i Bubbel, Brenderup, Båring, Asperup, Gelsted, Ejby, Nørre Aaby og Fjelsted Harndrup. Det drejer sig om omkring 1.200 husstande, og hertil kommer udfasning af naturgas i erhvervsområderne svarende til forbruget i cirka 400 husstande.

    Middelfart Kommune angiver, at effekten ved at udfase de fossile varmekilder helt og erstatte dem med CO2-neutrale kilder vil være cirka 6.000 tons CO2 reduktion.

    - Der er behov for flere grønne varmekilder for at kunne udfase olie, kul og naturgas og dermed sikre en mere grøn og bæredygtig varme - både på kort og lang sigt. Med aftalen sikrer vi, at der bliver produceret nok varme, så lokalsamfundene fortsat kan vokse med boliger og erhverv, samt imødekomme et eventuelt fremtidigt behov for at udfase biomassen på længere sigt, siger Johannes Lundsfryd Jensen og fortsætter:

    - Et biogasanlæg skal levere overskudsvarme til fjernvarmenettet og dermed bidrage til forsyning af den østlige del af kommunen med klimarigtig varme og nedsætte udledningen af klimagasser.

    Forligskredsen bag den anden VE-delaftale er den samme som ved den første VE-delaftale - Socialdemokratiet, Konservative Folkepartis Morten Weiss-Pedersen, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...