Ny fjernvarmedirektør vægter god trivsel højt
Siden 1. februar har direktør Thomas Hopp siddet i direktørstolen for Høje Taastrup Fjernvarme. Dansk Fjernvarme har talt med direktøren og taget temperaturen på hans første måned hos fjernvarmeselskabet.

En måned som direktør for Høje Taastrup Fjernvarme er gået for Thomas Hopp, efter han afløste Astrid Birnbaum, der efter godt 7 år som direktør i Høje Taastrup Fjernvarme har ønsket at gå på pension.
Den nye direktør har brugt tiden på at få dannet sig et overblik.
- Den første måned er gået med at forstå organisationen, tale med medarbejderne, lære dem at kende og at give dem en mulighed for at lære mig at kende.
Thomas Hopp er 56 år og jurist af uddannelse. Han har tidligere arbejdet i bl.a. Energistyrelsen, HOFOR, Holbæk Forsyning, Fors og senest i VEKS med udbygningen af fjernvarme i Køge og Tranegilde.
Det har været vigtigt for den nye direktør i Høje Taastrup Fjernvarme at give sine medarbejde et godt første håndtryk.
- Jeg forestiller mig, at der må have været en vis form for spænding omkring den nye direktør, og hvad for en fætter han er.
Og tilføjer:
- Forandring er ikke altid en rar proces.
Hele vejen rundt
Indsatsen med at komme hele vejen rundt har båret frugt.
- Medarbejderne har taget godt imod mig, og jeg har fået god respons. Jeg er privilegeret, ved at vi er et fjernvarmeselskab med 25 medarbejdere, hvor jeg kan komme hele vejen rundt og tale med alle medarbejderne, fortæller direktøren for Høje Taastrup Fjernvarme.
For Thomas Hopp er det vigtigt som leder, at medarbejderne oplever, at de bliver hørt
- Det er dem, der får det hele til at hænge sammen. Hvad de tænker og mener om dagligdagen her, det er viden, som er vigtig, at jeg får.
Konkurrencedygtige priser
Når Høje Taastrup Fjernvarmes direktør kigger ind i fremtiden for fjernvarmeselskabet, er det Høje Taastrup Fjernvarmes vigtigste opgave fortsat at have tilfredse kunder.
- Det skal være en positiv oplevelse at være kunde hos os og vi skal kunne tilbyde kunderne fjernvarme til konkurrencedygtige priser.
Her og nu handler det om, at få fjernvarmen ud til alle ejendomme i kommunen. På den lange bane er udfordringen at finde ud af, hvordan fjernvarmeproduktionen skal se ud.
- 80 procent i kommunen er allerede fjernvarmeforsynet. Vi er nået langt, og vi er stort set i gang med resten. Det store spørgsmål er, hvor vi får varmen fra i fremtiden. Det er komplekst og ikke noget, vi har hele svaret på i dag.
Skriv kommentar