Gå til hovedindhold
Rammevilkår & Regulering

Høringssvar vedrørende Energinets metode for netprodukter med begrænset netadgang for forbrugsanlæg

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om ” Energinets metode for netprodukter med begrænset netadgang for forbrugsanlæg”.

09. nov. 2022
Tekst af Anders Balle Jørgensen, abj@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Metoden har til formål at gøre det muligt at blive tilsluttet direkte i transmissionsnettet med begrænset netadgang og på den måde reducere det samlede behov for netudbygning.

    Hovedproblemstilling

    Det forventes, at den øgede elektrificering af hele samfundet kommer til at stille større krav til elnettet, og øget investering. For at sikre en hensigtsmæssig udnyttelse af elnettet og reducere det samlede udbygningsbehov, så ønsker Energinet at introducere en mulighed for at blive tilsluttet med ”begrænset netadgang”. 

    Konklusion

    Dansk Fjernvarme er i udgangspunktet positive over for at Energinet i tilbyder fleksible til-slutningsvilkår og bemærker samtidig, at produktet kan være relevant for fjernvarmeværker fordi energien i det opvarmede vand ikke forsvinder øjeblikkeligt, hvis en elforbindelse afbrydes. 

    Hvorvidt og i hvilket omfang det nye produkt bliver anvendt afhænger i høj grad af de konkrete tariffer og vilkår, f.eks. hvor hyppigt og hvor længe afbrud, der kan opnås aftale om i de enkelte tilfælde.

    Det fulde høringssvar kan hentes i pdf-form herunder:

    Dfj høringssvar - Energiniet begrænset netadgang

    Andre klikkede på...